Карта на сайта Ново COVID-19 и психично здраве В медиите Контакти За мен Текстове

Начало > Коментар на седмицата > Токсичните връзки

Коментар на седмицата


"Токсичните връзки" - новата мода в психологиятаАко четете психологични текстове в Интернет, сигурно сте попаднали на тази тема. Какво ме притеснява в нейното широко разпространение?

❗ "Нарцистична личност" не е определение, което можем да сложим на партньора си, когато ни е подразнил с нещо. Това е психиатрична диагноза, която се поставя от лекуващия лекар след достатъчно компетентно изследване.

👉 Прехвърлянето на вината върху единия от партньорите е признак на голяма незрялост и залог за проваляне на връзката.

📚 Теориите, които обясняват неблагополучията в двойките стават все по-повърхностни и лесносмилаеми.

‍👩‍❤️‍👨 Младите хора днес все по-късно се чувстват готови за обвързване. Любовта и взаимната подкрепа отстъпват място на подозрителността и свръхизискванията към партньора.

👨‍👩‍👧‍👦 Колкото и да се приучават децата към сложните партньорски отношения между настоящи, бивши, бъдещи и случайни грешки ;), те са най-спокойни и удовлетворени в семейството на мама и татко, които могат да се обичат и да си прощават.

💉 Има случаи, когато връзката не е хармонична заради психично разстройство на единия или на двамата партньори. Това се случва при много малък процент от хората, а лечението е от компетенцията на специалистите.

Прочетете в рубриката "Коментар на седмицата":

Още ли сте неорайхианци?

"Спокойствието лекува"

Фалшивите леченияПрочетете откъси от книгата "Истината за психичните болести"

Запишете час за консултация на тел. 0888 580 030горе