Карта на сайта Ново COVID-19 и психично здраве В медиите Контакти За мен Психични разстройства

Начало > Стаж по клинична психология

Психологична работа с психични разстройства

Уважаеми колеги,

Към нас се обръщат все повече хора, които вече имат поставена психиатрична диагноза и пият лекарства. Нашата помощ е съществена не само при честите психични разстройства (около 20 % от населението), но и при тежките (психотични) заболявания. Днешните пациенти освен хапчета получават и обучения, съвети и подкрепа от лекари, близки, помагащи професии. Те са дигитално грамотни и могат да намерят Вашия кабинет в Google. Адаптират се все по-добре и разпознаването на диагнозата става все по-малко очевидно, което не означава, че страданието е отстъпило и човекът е доволен от състоянието и функционирането си.

Без да сте подготвени за това, може да посрещнете в кабинета си някой с шизофрения, налудно или биполярно разстройство и дори да не разберете веднага. Хипохондрия, паник атаки, ОКР, генерализирана тревожност и т.н. понякога са доста тежки и ако стажът Ви в психиатрична клиника е бил кратък или формален, може да се изправите пред затрудняваща ситуация.

С помощта на нашите обучения няма да е необходимо да препращате тези пациенти към по-компетентни клинични психолози или институции.

Следващият семинар ще бъде на тема "Мимикриите на шизофренията". Той ще се проведе на 13.05., петък, от 19 до 20:30 ч. на ул. "Лайош Кошут" в София. Точният адрес ще получите, когато се заявите желание за включване на e-mail: elka@bozhkova.info. Такса за участие: 60 лв.

Ако желаете да получавате съобщения за следващите дати на нашите семинари, абонирайте се на началната страница.Прочетете откъси от книгата "Истината за психичните болести"горе