Начало > За специалисти > Споделяне на опит

Споделяне на опит

Уважаеми колеги, готова съм да споделя опита си с вас!

Работя от 17г. в психиатрична клиника, където участвам в диагностиката, терапията и обученията на пациенти. От 7-8г. имам практика в частен кабинет като психотерапевт. Формирала съм се 10г. в психоанализа, 4г. в психодрама и 2г. в краткосрочна терапия (в обратен ред). Автор съм на книга за психичните болести. През 2015 г. бях на стаж в три френски дневни стационара. От 12 г. посещавам френско-български психоаналитични семинари. Имам десетина публикации в списанията на гилдиите (психолози, психиатри и др.). Водила съм стаж на студенти по клинична психология. Поддържам два информационни сайта в областта на психичното здраве и психотерапията.

Готова съм да споделям с млади колеги (безвъзмездно, на чаша кафе или мохито ;) ) своите наблюдения, размисли, предположения и идеи за лечението на психичните болести в България и за обучението на психолозите и психотерапевтите. Мога да кажа мнението си за вашето професионално формиране и да ви препоръчам начин за изграждане на способности и практика, ако сте решили да тръгнете по моя път, както и да участвам в общи каузи за подобряване на психичното здраве на българите и повишаване на престижа на професията ни.

Търся съмишленици за формулираните по-горе цели; за разсейване на медийната мъгла по въпросите на психичното здраве и професията на психолога и психотерапевта; за формиране на по-висока грамотност и информираност на гражданите и специалистите по тези въпроси; за натиск към управляващите за по-адекватна психично-здравна политика и включване на психологичната помощ в лечението на психичните разстойства; за повече дневни центрове за пациенти с психотични разстройства и за повече стажове по клинична психология в болниците и дневните центрове. За защита на правата на псичноболните в България.